Coronavirus: Biblioteca „V.A. Urechia” amână lansarea proiectului „Senior Computer”

0
608

În urma măsurilor luate pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus (COVID-19), deschiderea Proiectului „Senior Computer” din cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, programată să se desfășoare în această săptămână, se amână până la o dată ulterioară, participanţii urmând a fi anunţaţi cu privire la noul program de desfăşurare, informează Biblioteca „V.A. Urechia”.

,,Aceasta este doar o măsură de prevenție și nu are temei în existența vreunui caz de infectare în rândul gălățenilor înscriși în acest program”, precizează organizatorii.

„Senior Computer” este programul de inițiere în utilizarea computerului, smart mobilului și a internetului ce se va desfășura în anul 2020, şi ar fi trebuit să înceapă cu data de 16 martie, la Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V. A Urechia”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Programul se adresează seniorilor dornici să descopere și să-și dezvolte aptitudinile de tehnoredactare și comunicare virtuală, deschiși la experiențe noi și cu dorința de a petrece timp de calitate la bibliotecă.

Activitățile se vor desfășura în două etape:

– I etapă: de însușire a cunoștințelor: 2 săptămâni, câte 5 zile/săptămână, câte 2 ore/zi

– a II-a etapă: de fixare, aprofundare și dezvoltare a cunoștințelor dobândite, în intervalul de timp de 2 ore.

Acest proiect își propune să aducă un echilibru între cunoștințele deținute de persoanele din grupul țintă și nivelul tehnologic al societății, să înlăture unele cauze de inadaptare ale acestora și a senzației de inutilitate, să ajute la formarea unei comunități pe baza unor interese comune, să faciliteze participarea instituției bibliotecii la dezvoltarea unor abilități și capacități și la obținerea unor rezultate pozitive în dezvoltarea personală a participanților.

Activităţile se vor desfăşura la sediul filialei din Micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, corp V, etaj 1, în incinta Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” – Bibliotecă Municipală, în sala Internet, unde există mobilier (mese, scaune) şi echipamente (computere, imprimantă, scaner).

Cei care doresc să obțină mai multe detalii cu privire la Programul „Senior Computer” sunt rugați să sune la nr. de telefon: 0737.042.202 sau 0771.603.819.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − thirteen =