Copil abandonat pe stradă de propria mamă. Femeia a fost reținută de Poliție

0
599

Poliția din Galați a fost alertată în această dimineață, la 112, cu privire la un copil rătăcit pe strada Siderurgiștilor. Secția 2 Poliție a trimis un echipaj la locul indicat de apelantul la numărul unic de urgență, echipaj care l-a găsit pe minor speriat și dezorientat. Polițiștii l-au luat la secție și au început să îi caute părinții.

”Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat astăzi, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor cu vârsta de aproximativ 5 ani, a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiștilor, în fața clădirii cunoscută sub numele de ”Casa Roșie”, din municipiul Galați.
La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Galați, care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Minorul a fost preluat de poliție și se fac verificări, în vederea stabilirii identității acestuia, întrucât nu a știut să spună unde domiciliază, cum a ajuns în acel loc, sau cine sunt părinții săi.
Minorul a precizat doar că se numește IANIS.
Semnalmentele minorului: înălțime circa 105 cm, greutatea aproximativă de 17 kg, îmbrăcat cu un pantalon scurt raiat de culoare gri, un tricou alb cu imprimeuri albastre cu inscripția „78”, încălțat cu pantofi sport”, informa inițial Poliția Galați.
Câteva ore mai târziu, cazul a luat o turnură cu totul neașteptată. Polițiștii au stabilit că băiețelul fusese abandonat chiar de mama lui, pentru că era obraznic. Femeia a fost găsită la Cudalbi, unde locuiește fără forme legale. Poliția a dispus reținerea sa pentru 24 de ore, sub acuzație de abandon de familie. Micuțul a fost preluat de Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului.
“În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că minorul a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa. Aceasta, o femeie în vârstă de 29 ani, din Mangalia, județul Constanța, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, județul Galați, s-a deplasat în cursul dimineții cu un microbuz în municipiul Galați împreună cu minorul și pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat în acea zonă, după ce i-a transmis acestuia că se duce să cumpere covrigi.
Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la adresa unde locuiește fără forme legale și a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție pentru audieri.
În cauza de față, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Abandon de familie, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.
Minorul a fost preluat și va rămâne momentan în grija Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.
În urma probatoriului administrat în cauză, față de mama copilului abandonat s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
A fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, urmând ca în cursul zilei de 23 iulie 2021, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă”, mai precizează Poliția.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − five =