Copiii îi propun primarului lucruri deloc trăznite!

0
1256

Înființarea mai multor spații verzi, folosirea panourilor solare pentru iluminatul stradal, renunțarea la mașina personală în favoarea autobuzlui sau chiar și la autobuz, în favoarea deplasării la serviciu cu bicicleta sau cu … trotineta sunt doar câteva din ideile pe care elevii Școlii nr. 26 au venit, astăzi, la Primăria Galațiului, unde au lăsat zeci de scrisori adresate primarului Ionuț Pucheanu.

Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, Asociația “Tinerii și Viitorul”, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Galați au organizat, în ultimele două zile, un concurs de idei ale elevilor cu privire la măsuri menite să transforme Galațiul într-un oraș verde. Zeci de elevi ai mai multor unități de învățământ din oraș (Grădinița nr.7, Școala gimnazială ”Vasile Vâlcov”, Școala Profesională ”Emil Gârleanu”, Școala gimnazială nr.7, Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu”, Școala gimnazială nr. 26) au venit la Primărie aducând scrisori adresate primarului, în care cei mici și-au expus sugestiile care, spun ei, odată aplicate, vor reduce poluarea din oraș.

Cei mici i-au propus primarului “să modernizeze sau să cumpere alte autobuze noi, pentru că oamenilor nu le place să meargă cu acestea vechi și de aceea preferă să circule cu mașinile, care poluează și mai mult, că sunt mai multe decât un autobuz în care încap mai mulți”. O altă propunere a fost “să se înființeze și la Galați o parcare de biciclete și role, ca oamenii să le poată închiria și astfel să se poată plimba mai multă lume cu bicicletele – am văzut că la Iași este așa ceva, la noi de ce nu ar fi? ”. Copiii mai doresc și “să se repare trotuarele ca să putem merge cu rolele sau cu bicicletele și până la școală sau la magazin”, „să se amenajeze mai multe piste de biciclete și role, dar în toate zonele orașului, nu doar pe anumite străzi” dar și “pe Dunăre să se organizeze plimbări cu vaporașele și cu hidrobicicletele”.

Toate propunerile aduse de copii vor ajunge pe masa primarului care le va studia cu atenție, iar cele mai bune poate se vor regăsi printre viitoarele hotărâri de Consiliu Local, le-au spus copiilor reprezentanții Primăriei Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.