Copiii colorează Unirea pe Faleză

0
3849

În această dimineaţă, Faleza Inferioară a Dunării a fost luată cu asalt de peste  2000 de preşcolari, şcolari, părinţi, bunici, profesori, educatori şi voluntari care au venit pentru a participa la evenimentul „Copiii colorează Unirea”. Proiectul a presupus colorarea, de către copii, a unei pânze cu o lungime de 1 km, pe care sunt reprezentate simboluri tematice dedicate Anului Centenar al Marii Uniri. „Ambiţia noastră este de a intra în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă pânză desenată de copii. Anul trecut am avut o încercare, am desenat, împreună cu copiii, o pânză de 500 de metri, iar acţiunea s-a numit „Copiii colorează viaţa”,  iar anul acesta avem o pânză de 1.000 de metri şi, pentru că este anul Centenar, acţiunea se numeşte Copiii Colorează Unirea, iar pânza conţine desene şi simboluri legate de acest moment istoric. Reprezentanţii de la Cartea Recordurilor ne-au spus că suntem primii care s-au gândit la acest lucru şi aşteptăm ca săptămâna viitoare să ne trimită certificatul prin care să ne confirme recordul nostru”, a spus Oana Enache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Prichindeii au fost foarte încântaţi să picteze cu acuarele şi să se mâzgălească în voie pe mâini, fără a fi certaţi, ci, din contră, lăudaţi pentru frumoasele desene făcute (şi) pe pânză. Cei mici au fost impresionaţi şi de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a stat de vorbă cu micuţii desenatori şi a făcut fotografii cu ei.

Acţiunea a fost organizată de Primăria municipiului Galați în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Galați, Fundația Caricaturii Românești și Universale, Asociația Ghidelor și Ghizilor din România şi Grădinița cu program prelungit nr. 30 Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.