Controale. Mai mulți gălățeni, somați să ia măsuri pentru distrugerea ambroziei!

0
389

Primăria municipiului Galați informează că s-a constatat prezența buruienii ambrozia pe 21 terenuri aparținând unor persoane fizice și juridice de pe raza municipiului Galați, în urma verificărilor făcute de reprezentanți ai Primăriei, alături de Serviciul de Protecție a Mediului din cadrul Poliției Locale.

Conform legii, au fost date 21 de somații pentru aplicarea  metodelor de combatere și distrugere a acestei plante cu potențial alergen.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, poliţişti locali şi comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie a fiecărui an, iar a doua verificare se face între 1 august și 30 octombrie.

În eventualitatea în care se constată că nu au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei buruieni, se aplică amendă contravențională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Pentru recunoașterea ambroziei, pot fi accesate site-urile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (www.mmediu.ro) și Ministerului Sănătății (www.ms.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.