Controale la centrele de permanență medicală

0
1027
Au fost controale la centrele de permanență din județul Galați. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică au verificat modul în care se asigură continuitatea serviciilor de asistență medicală primară, în regim de gardă. S-au descoperit nereguli la centrele de permanență de la Vlădești, Cavadinești și Berești. Mai mulți medici au fost sancționați.
“Urmare a acțiunii, s-a constatat faptul că în nicio unitate medicală verificată nu era respectat programul de lucru corespunzător graficului de gărzi întocmit de coordonatorul centrului și transmis CAS Galați, nefiind prezent niciun medic la momentul controlului.
Surprinderea este cu atât mai mare cu cât unuia dintre medicii absenți, aflat în relație contractuală cu CAS Galați ca furnizor de servicii de medicină primară (medic de familie), i-a fost reziliat contractul pentru absențe repetate de la cabinet. În prezent, acesta a contestat decizia, desfășurându-și în continuare activitatea până la pronunțarea instanței competente.
Cei trei medici ce au înteles să-și nesocotească obligațiile vor fi sancționați conform prevederilor legale, precum și cu reținerea sumei reprezentând contravaloarea orelor de gardă ce trebuiau efectuate”, precizează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Galați.
Acțiunile de control au ca scop verificarea respectării obligațiilor furnizorilor și asigurarea corespunzătoare a serviciilor medicale oferite populației, motiv pentru care recomandă respectarea programului de lucru declarat, cu atât mai mult cu cât contextul epidemiologic actual a scăzut adresabilitatea cetățenilor către unitățile medicale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 12 =