Contractul pentru mult așteptatele tramvaie a fost semnat!

0
1127

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est,  Luminița Mihailov, au semnat, astăzi, contractul de finanțare europeană pentru achiziționarea a opt tramvaie moderne – un deziderat al admnistrației publice locale, dezamăgită, în ultimele luni, de anumite decizii luate la nivel național care au pus în pericol bunul mers al acestui proiect european.

”Pentru prima dată în ultimii 30 de ani vom avea la Galați tramvaie noi, cu toate dotările moderne. Este un contract de finanțare europeană, așteptat de către gălățeni, în sumă de peste 11 milioane de euro pentru opt tramvaie care vor completa flota de transport public în comum”, a declarat, astăzi, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit Primăriei Galați, „noile tramvaie vor avea o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De asemenea, mijloacele de transport vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea tramvaielor va fi de 19 de metri, iar lățimea va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an.

Valoarea totală a proiectului semnat vineri este de 53.629.016,00 lei, din care finanțarea  nerambursabilă alocată de MDRAP – AM POR este de 44.226.592,48 lei. Primăria municipiului Galați a încheiat deja procedura de licitație publică pentru achiziția celor opt tramvaie. Acestea vor fi cumpărate de la S.C. ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A și vor fi livrate în termen de 16 luni.

Primăria municipiului Galați a mai depus o cerere de finanțare europeană prin intermediul Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 10 tramvaie noi. Valoarea proiectului este de peste 80 de milioane de lei.

Primăria municipiului Galați mai are în implementare alte două proiecte cu finanțare europeană complementare de peste 200 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918″ și despre proiectul „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coșbuc (Tronson Str. H. Coandă – Str. Al. Măcelaru)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.