Contract pentru lucrări cu fonduri europene la Maternitatea „Buna Vestire”

0
701

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a trei clădiri ce aparțin Maternității „Buna Vestire”, după ce s-a obținut finanțare europeană în acest scop.

Astfel, lucrările vor fi executate de asocierea Alitec Solutions SRL – El Marp Company SRL – Genymar 2008 SRL, iar valoarea contractului este de 4.336.551,48 lei fără TVA. Durata contractului este de 15 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Sunt vizate în cadrul proiectului ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” lucrări la trei dintre corpurile de clădire: pavilionul B (ginecologie și ATI), corpul administrativ și corpul pentru centrală.

Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri și măsuri conexe.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea eficienței energetice prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică ce determină reducerea pierderilor de energie, reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire și reducerea consumului anual de energie primară, reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și sanitare, utilizarea resurselor regenerabile de energie și asigurarea necesarului de energie termică.

Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați mai are în implementare la Maternitatea „Buna Vestire” un alt proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului. Totodată, în luna iunie a fost semnat și un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unității  cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19.

Proiectul ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, cod SMIS 137349, a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.