Continuă lucrările de modernizare a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, cu fonduri europene

0
1285
Vremea bună permite municipalității să continue amplul proiect de modernizare a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie. Primarul Ionuț Pucheanu anunță că, pe Siderurgiștilor, constructorul amenajează acum calea de rulare a tramvaielor și trotuarelor. ”Continuăm lucrările pe strada Siderurgiștilor, unde amenajăm acum calea de rulare a tramvaielor și trotuarele. Străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor avea trotuare, carosabil și linii de tramvai modernizate, precum și piste pentru bicicliști. Este un proiect cu fonduri europene de aproximativ 20 de milioane de euro”, spune edilul.

Amintim că investiția  prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

”Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate și pentru prima dată când municipalitatea investește pentru înlocuirea liniilor de tramvai și modernizarea căilor de rulare. Una dintre prioritățile noastre este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și a atrage cât mai mulți bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc”, declara primarul Ionuț Pucheanu, la momentul semnării contractului de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.