Continuă înfrumusețarea centrului orașului

0
1044

Lucrările de modernizare a centrului orașului continuă. Astăzi a început instalarea celei de-a doua copertine la Pasajul Dunărea, o lucrare ce va schimba complet înfățișarea zonei. “Pasajul Dunărea își primește cea de-a doua copertină. Astăzi a ajuns cea de-a doua copertină ce va fi instalată la #Pasajul_Dunărea. În curând, veți regăsi acest loc mult schimbat, împreună cu întreaga zonă centrală”, transmite primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Reamenajarea zonei centrale a orașului (uitată și neglijată în ultimii 27 de ani de administrațiile locale anterioare) a început în urmă cu mai bine de doi ani (mai întâi cu proiectarea, apoi cu execuția), lucrându-se atât la schimbarea infrastructurii subterane (înlocuirea conductelor de apă sau canalizare, dar și de gaze naturale deteriorate) cât și la refacerea și modernizarea locurilor de relaxare – zona Potcoava de Aur,  parcul Eminescu, Pacul Spicul -, fără a fi uitate spațiile de utilitate publică – amenajarea locurilor de parcare a autovehiculelor, modernizarea stațiilor pentru mijloacele de transport în comun. Construcțiile vechi, inestetice au fost demolate (spațiile comerciale, abandonate, de lângă Winmarkt), iar trotuarele au fost pavate cu dale moderne. De asemenea, clădirile au fost puse în valoare prin iluminat ornamental modern, inclusiv  încastrat în paviment.

Montarea, în ultimele săptămâni, a impresionantelor copertine la pasajul Dunărea (un alt obiectiv de interes public, abandonat de fostele administrații locale), nu reprezintă încheierea investiției majore de modernizare a centrului municipiului Galați, ci doar finalizarea ultimei etape din prima fază a amplului proiect de modernizare a zonei centrale a orașului.

Anunțul a fost făcut chiar de edilul Galațiului, care a precizat că vor urma alte trei lucrări majore ce vor continua seria de modernizări a zonei centrale. Este vorba despre refacerea completă a porțiunii cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star (în proiectare acum), a aleii de la P-uri și modernizarea străzii Domnească, între Biserica Greacă și intersecția cu strada Gării.

”Refacerea pasajului Dunărea este ultima etapă din prima fază a amplului proiect de modernizare a centrului Galațiului. Pentru că remodelarea centrului orașului va continua, are mai multe etape. Cred că gălățenii vor fi plăcut surprinși de noua imagine a pasajului. Noi am gândit, de la început, acest pasaj nu doar ca pe o zonă de trecere, ci și ca pe o zonă de ”happening-uri”, un spațiu cultural deschis cu expoziții, concerte etc. Pentru că, vedeți, în ultima vreme, arta urbană încearcă și așa ceva”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Pe lângă reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, schimbarea în totalitate a mobilierului urban, dar nu numai, municipalitatea le pregătește gălățenilor o surpriză: o curgere de apă pe întreaga lungime a aleii de la P-uri!  Amenajarea nu va impune tăieri de arbori, ci plantarea de noi puieți, iar proiectul final prevede și amplasarea, în zonă, a unei sculpturi a celebrului Iosif Ivanovici.

Modernizarea aleii de la P-uri va fi scoasă din nou la licitație, după ce unicul ofertant a depus o ofertă mai mare decât suma maximă pusă la bătaie de municipalitate. ”Vreau ca Galațiul să se poată lăuda cu un centru al orașului la un standard demn de orice oraș european civilizat”, a mai spus primarul Ionuț Pucheanu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 6 =