Continuă demolarea garajelor și amenajarea parcărilor în cartiere

0
3020

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a declarat că în acest an se vor derula lucrări de sistematizare a cartierelor Țiglina I, Mazepa I și Mazepa II, lucrări asemănătoare celor derulate anii trecuți în cartierele Micro 19,20 și 21, cartiere în care s-au amenajat parcuri și parcări și s-au demolat garajele.

”Deocamdată vorbim despre lucrările de reparații și întreținere a sistemului rutier din interiorul cartierelor , aceasta fiind prima etapă care a fost demarată în Țiglina I. Este un program care a funcționat bine și în anii trecuți (Micro 19, 20, 21) pentru că sunt zone unde nu s-a mai intervenit de ani de zile, iar locuitorii acestui oraș au nevoie de confort în proximitatea lor.”  Potrivit edilului, după același model, acolo unde există baterii de garaje acestea vor fi înlăturate și în locul lor vor fi regândite spațiile pentru parcarea autoturismelor, se vor face intervenții pentru reamenajarea spațiilor verzi, și vor fi reabilitate trotuarele și aleile de acces. După ce aceste lucrări se vor finaliza în cartierul Țiglina I, urmează pe rând cartierele Mazepa I și Mazepa II.

Cât privește lucrările programate pentru anul viitor, ele vizează cartierul I.C. Frimu și zona cuprinsă între străzile Milcov, Drumul Viilor, b-dul George Coșbuc, Henri Coandă și 1 Decembrie 1918. Pentru cartierul Micro 40, municipalitatea se pregătește pentru depunerea unui proiect în vederea accesării de fonduri europene pe ”Programul Operațional Capital Uman” (POCU).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.