Continuă amenajarea de parcări în locul garajelor

0
919

Primăria municipiului Galaţi continuă acţiunea de amenajare de noi locuri de parcare în zonele de locuit, unde, până mai ieri, spaţiile dintre blocuri erau ocupate cu garaje, de cele mai multe ori folosite pe post de depozite şi nu pentru parcarea autovehiculelor.

“Noi locuri de parcare sunt aproape gata în apropierea Școlii Gimnaziale nr.11, o zonă sufocată până de curând de baterii de garaje folosite mai mult pe post de cămări sau depozite de materiale. În locul garajelor demolate avem noi parcări, atât de necesare locatarilor de la blocurile din zonă, dar și părinților care își aduc copiii cu mașina la școală.  Continuăm să intervenim în cartiere, iar garajele nu își mai au rostul”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Şi alte locuri din oraş beneficiază de noi locuri de parcare amenajate în locul garajelor. Astfel, în zona Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu, Primăria Galaţi a amenajat peste 300 de locuri de parcare în locul garajelor, iar în spatele Colegiului Naţional “Costache Negri” s-au amenajat alte peste 120 de locuri de parcare. La acestea se adaugă viitoarele peste 200 de locuri de parcare din parcarea supraetajată care se amenajează în Mazepa I, aferentă bloc R5. După cum se ştie, parcarea supraetajată va avea trei etaje, un număr de 214 de locuri de parcare și 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă; panouri solare producere apă caldă în paralel cu instant electric; termoizolații spații încălzite; încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală); sisteme de management inteligent (sistem control acces cartele cu autotaxare; sistem monitorizare video; sistem semaforizare cu senzor și afișaj nr. locuri de parcare și racorduri electrice pentru 21 de stații de încărcare autovehicule electrice). Parcarea supraetajată va fi finalizată în luna septembrie a anului viitor, iar realizarea acesteia este estimată la 9,4 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.