Consiliului Local a aprobat regulamentul de atribuire a locurilor de parcare

0
913

În ședința Consiliului Local de astăzi a fost aprobat regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din municipiul Galați. Documentul stabilește modul în care va fi organizat și va funcționa acest sistem pentru parcările de reședință din oraș.

Potrivit hotărârii, tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință va fi în cuantum de 120 lei/an. Perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de 5 ani, primul an fiind considerat anul următor organizării procedurii de atribuire. Anual, abonamentele atribuite se vizează, după achitarea tarifului de bază pentru utilizarea locului de parcare în parcarea de reședință, respectiv suma rezultată în urma procedurii de atribuire prin licitație.

În cazul în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau reședință sau atunci când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulți locatari, atribuirea se va face prin licitație publică, iar prețul de pornire este tariful de bază stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Galați.

Atribuirea locurilor de parcare urmează să fie făcută în baza unei organizări zonale. În plus, procesul se va face în etape, după identificarea suprafețelor de teren ce se pretează pentru amenajarea ca parcări de reședință.

Solicitările de atribuire a unui loc de parcare se vor putea depune doar după finalizarea marcării și inscripționării locurilor disponibile, iar demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunțată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afișare la sediul primăriei, afișare la intrarea în bloc, publicarea pe site-ul primăriei și pe rețelele de sociale).

Atribuirea se va face pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare.

Vor putea beneficia contra cost de un loc de parcare rezidențial doar persoanele cu reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi, au în proprietate un autovehicul cu inspecția tehnică periodică valabilă, asigurarea RCA valabilă și este declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei municipiului Galați, fără obligații de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.