Consiliul Judeţean va organiza primul Concurs Naţional de Pescuit Sportiv pentru nevăzători

0
747

Aproximativ 80 de persoane, nevăzători şi însoţitori, s-au înscris la Concursul Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare ce va fi organizat în premieră naţională de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, concursul se va desfăşura, miercuri, 1 august, la Complexul de Agrement Zătun, din apropierea municipiului Galaţi.

„Şi-au anunţat prezenţa, din întreaga ţară, în jur de 80 de pescari, nevăzători şi însoţitori ai acestora. Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Cu siguranţă va fi un eveniment extraordinar, îmi doresc să devină o tradiţie organizarea acestui concurs şi să-l dezvoltăm tot mai mult”, a spus Costel Fotea.

El a precizat că toţi pescarii vor primi diplome de participare, iar cele mai mari capturi vor fi premiate. De asemenea, la finalul concursului, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România va primi din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille.

Ideea organizării Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare a prins contur după ce în iulie anul trecut, CJ Galaţi a organizat tot la Balta Zătun şi tot în premieră naţională, o astfel de competiţie la nivel judeţean, la startul căreia s-au aliniat 15 nevăzători, membri ai Asociaţia Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.