Consiliul Judeţean şi-a dat acordul pentru preluarea DJST

0
2210

Consiliul Judeţean(CJ) Galaţi este de acord cu preluarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret(DJST) Galaţi din subordinea Ministerului Tineretului si Sportulu.

Acordul de principiu pentru realizarea acestui transfer a fost exprimat în cadrul şedinţei ordinare de luni a CJ Galaţi.

Pe lista transmisă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice către CJ Galaţi pentru transfer se află Complexul de alimentaţie şi cazare pentru sportivi Hotel Sport, Complexul Sportiv Dunărea, Bazinul olimpic de înot, Tabăra şcolară de la Gârboavele, Tabăra şcolară de la Buciumeni, Sediul ATTTS, Sala de lupte “Nicolae Babin”, Sala de tenis de câmp, Complexul arena de tenis de câmp “Dunărea”, Baza Nautică Caiac-Canoe.

„Prin hotărârea de astăzi arătăm că ne dorim să preluăm patrimoniul DJST Galaţi. Trebuie precizat că această decizie pe care am luat-o în şedinţa CJ Galaţi nu înseamnă că bazele sportive sunt de astăzi în administrarea CJ Galaţi. Acest lucru se va realiza printr-o lege, după o analiză completă a documentelor. Ulterior acestei analize vor fi stabilite cu exactitate obiectivele care vor fi preluate. La rândul nostru, realizăm o analiza proprie a patrimoniului DJST Galaţi pentru a stabili priorităţile de investiţii. De asemenea, căutăm surse de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii. De exemplu, am identificat deja fonduri europene pentru refacerea taberei şcolare de la Gârboavele, iar pentru bazinul olimpic de înot analizăm mai multe surse de finanţare, inclusiv prin Compania Naţională de Investiţii. Îmi doresc ca în momentul în care se vor parafa actele de transfer să putem demara imediat câteva proiecte majore de modernizare a bazelor sportive şi a taberelor şcolare”, a declarat Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.