Consilierul personal al premierului Benjamin Netanyahu, în vizită la Galați. Iată ce îl leagă de România

0
1004

Tvica Herman Berkovits, consilierul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, s-a aflat, miercuri, la Galați, unde a participat la o întâlnire cu primarul Ionuț Pucheanu.

Oficialul israelian a vizitat, alături de edilul-șef, „Templul Meseriașilor” – cel mai impunător lăcaș de cult evreiesc din Galați, dar și sediul Maternității ”Buna Vestire ”, imobil care a intrat de curând în patrimoniul Primăriei Galați. ”Vizita domniei sale a vizat, în primul rând, un dialog deschis cu primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, privind sprijinul pe care îl poate acorda comunității gălățene. Planurile pe care le are municipalitatea pentru Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați au găsit în persoana sa cea mai potrivită susținere. Este cunoscută implicarea lui Tvica Herman Berkovits în cazul victimelor incendiului de la Clubul ”Colectiv”, care au fost transportate în Israel pentru îngrijiri medicale ”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei.

Tvica Herman Berkovits, de profesie medic, s-a născut pe 14 martie 1947 în Maramureș. A plecat din România în timpul regimului comunist, împreună cu familia sa, și și-a clădit o carieră în Israel, devenind unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri. La al doilea mandat al premierului Benjamin Netanyahu, medicul format la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca devine și medic al familiei acestuia.

La alegerile parlamentare din anul 2008, a candidat pentru un loc în Camera Deputaților în colegiul Orientul Mijlociu și Africa, unde a obținut cele mai multe voturi.

”Sunt extrem de încântat de bunele relații care s-au dezvoltat între noi și reprezentanți de seamă ai statului Israel. Nu este prima dată când găsim deschidere pentru un dialog coerent, dar mai ales sprijin pentru proiectele comunității noastre. Sperăm ca și de acum înainte să ne putem bucura de o colaborare fructuoasă”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.