Confort pentru gălăţeni în mijloacele de transport în comun

0
1387

În această dimineaţă au circulat, pentru prima oară, pe traseele Transurb, cele 40 de autobuze noi nouţe, achiziţionate de Primăria Municipiului Galaţi. Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, fiecare autobus are lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). De asemenea, noile autobuze sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. Tototodată, ele sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing. Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate, Primăria municipiului Galați a alocat suma de 26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA. Toate cele 40 de autobuze noi și moderne au fost livrate, la finele lunii noiembrie, societății locale de transport public în comun, S.C.Transurb S.A.,  iar autorităţile locale au respectat promisiunea de a le scoate pe traseu până de Crăciun.

”Cele 40 de autobuze moderne au toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor. Mereu m-am opus achiziționării de autobuze la mâna a doua pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții.

Așa cum am promis, iată că de astăzi dimineață cele 40 de #autobuze_noi și moderne circulă pe traseele din oraș.
Știu că a fost o mare nerăbdare, dar sunt foarte multe proceduri legale care trebuie respectate de la cumpărare și până la punerea lor în circulație. Știu și de întârzierile autobuzelor în stații, mai ales din ultima vreme, de nemulțumirile pe care le aveți pe bună dreptate, dar am fost și nevoiți să înlocuim tramvaiele care nu mai pot circula pe strada Frunzei cu autobuze. Aceste probleme se rezolvă. Și nu ne oprim aici: anul viitor vrem să aducem și autobuze hibrid”, a transmis primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

În afară de cele 40 de autobuze noi, în prezent, parcul auto al Transurb este îmbogăţit cu 17 troleibuze noi, în valoare de peste 31,5 milioane de lei (finanţare europeană) şi cu 20 de minibuze noi, costând 6.238.000 de lei, cu fonduri de la bugetul local, care au intrat pe trasee, de la 1 Decembrie. Totodată, este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei. Toate aceste investiții se înscriu în eforturile Primăriei Galați de a oferi un transport civilizat, de nivel european.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =