Condiții optime pentru transportul public al călătorilor

0
718

Primele 11 minibuze noi, dintre cele 20 achiziționate de către Primăria municipiului Galați, au fost livrate societății locale de transport, Transurb SA Galați. Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă și cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Minibuzele au și instalații de aer condiționat și încălzire.

”Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiții. Primele 11 minibuze au ajuns la Galați așa cum am promis. Vor acoperi traseele unde nu avem un număr mare de călători și pentru că aceste minibuze sunt mai mici se vor strecura mai bine în trafic. Sunt primele dintr-un lot de 20 și urmează să ajungă și celelalte până pe data de 20 noiembrie. Celelalte 40 de autobuze mari, tot noi și moderne, ajung și ele până pe 20 noiembrie și ne dorim ca din 1 decembrie să le vedem pe străzi, înlocuind mare parte din parcul auto al Transurb.  M-am opus mereu achiziționării de autobuze second-hand pentru că gălățenii trebuie să aibă mijloace de transport moderne, cu dotări la standarde europene”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, prezent la sediul Transurb, acolo unde noile minibuze se află.

Potrivit Primăriei Galați, “Prețul achiziției celor 20 de minibuze este de 6.238.000 lei, în urma licitației publice organizate de către Primăria Galați. Minibuzele sunt dotate cu panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerințelor tehnice specifice ale Transurb S.A. În plus, minibuzele au și dispozitive de verificare și control pentru asigurarea mentenanței. Cele 40 de autobuze noi de mare capacitate achiziționate de Primărie sunt în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, și vor completa la rândul lor flota societății locale de transport public în comun, SC Transurb SA”.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 11 =