Concursuri de vâslit și concerte „Rock`n`Row”, la a VII-a ediție a „RowmaniaFEST” de la Tulcea

0
1060

Gălățenii au posibilitatea de a-și petrece primul weekend din septembrie la Tulcea, unde au loc concursuri de vâslit, concerte rock și proiecții de filme în aer liber, în cadrul celei de a VII-a ediții a „RowmaniaFEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle”. Festivalul este organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”. Este, precum se știe, o inițiativă a lui Ivan Patzaichin, care a cunoscut un sprijin tot mai mare de la un an la altul. Pe lângă evenimentele sportive sunt şi concerte rock și proiecții de filme. Bineînțeles că evenimentul central este Concursul de vâslit pe Dunăre „Ivan Patzaichin”, între echipele de pescari din satele din Delta Dunării, competiție dotată cu premii totale în valoare de peste 3.000 euro. Mai sunt programate a treia ediție a Cupei Europene ETU Triathlon Junior European Cup și a cincea ediție a Delta Triathlon, etapă în circuitul național de triatlon. Sâmbătă, 2 septembrie, are loc sosirea la Tulcea a convoiului Tour International Danubien (TID) – un maraton a peste 100 de participanți din Germania, Austria, Serbia, Ungaria și România, care vor fi parcurs cu caiacul pe Dunăre cei 2.500 km de la izvoare până la vărsare din luna iunie până în septembrie. După Festival, luni 4 septembrie, va avea loc plecarea spre Sfântu Gheorghe a convoiului de caiace TID – Tour International Danubien, în ultima etapă a maratonului de vâslit pe Dunăre de 2.500 km de la izvoare până la vărsare.

Deschiderea oficială a „RowmaniaFEST” va avea loc vineri, 1 septembrie, la ora 18.00, după care de la ora 20.00 la ora 23.00 va avea loc pe faleza din Tulcea concertul „Rock`n`Row” susținut de Ovidiu Anton și trupa ”Krypton”. Sâmbătă, 2 septembrie, între orele 11.00 și 12.00, are loc Competiţia pescărească ”Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei. Între orele 14.00 și 16.30 are loc ”Descoperă ROWmania – Concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri”, competiție de selectare a achipelor din Tulcea, iar de la ora 17.00 la la ora 18.30  are loc pe Lacul Ciuperca ”Descoperă ROWmania – Concurs de vâslit în canotci de 10+1”, Finala Națională. Sâmbătă seara, de la ora 20.00 la 23.00, un concert ”Rock`n`Row”, susținut de trupa ”RoHCP” – tribute band Red Hot Chili Peppers și de trupa ”Vița de vie”. De la ora 21.00, în Piața Civică e programată  proiecția filmului ”Sieranevada”, realizat în 2016 de regizorul Cristi Puiu. Filmul lui Cristi Puiu a fost înscris în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2016. Duminică 3 septembrie, de la ora 7.00 la ora 15.00, va avea loc ”Delta Rowmania Triathlon”, parte a Circuitului Național de Triatlon, probele fiind înot & alergare la  Lacul Ciuperca și traseu de bicicletă pe străzile Aleea Casei Albastre, Ivanov Dumitru, Lacul Ciuperca, Isaccei, Aleea Ciuperca. De la ora 15.00 are loc pe faleză Concertul ”Bălașa Percussion Group”, iar de la ora 20.00 un nou concert ”Rock`n`Row” susținut de trupa ”White Mahala” și Loredana Groza.

Luni 4 septembrie, va avea loc plecarea spre Sfântu Gheorghe a convoiului de caiace TID – Tour International Danubien, în ultima etapă a maratonului de vâslit pe Dunăre. La ora 9.00 are loc plecarea în turul Tulcea – Sf Gheorghe, împreună cu convoiul TID, destinația fiind Murighiol. Marţi, 5 septembrie se pleacă spre Sfântu Gheorghe. Miercuri, 6 septembrie, se vâslește spre Insula Sacalin din Marea Neagră, pe o distanță de 8 kilometri. Seara va avea loc la Sfântu Gheorghe petrecerea de închidere oficială TID 2017. Joi, 7 septembrie, la ora 7.00 are loc plecarea cu vaporul înapoi către Tulcea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.