Concurs inedit de machete la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

0
303

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, cu sprijinul Consiliului Județean Galați și alături de Centrul Europe Direct, a organizat în data de 16 septembrie 2023, la ora 10.00, la sediul Consiliului Județean Galați, din strada Eroilor nr. 7, premierea Concursului de machete „Palatul CED prin ochii tăi”.

Competiția a fost organizată  pentru a marca cea de a XXX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului, tema din acest an fiind Patrimoniul cultural și comunitatea locală, și a  constat în realizarea unei machete a fostului sediu al Comisiei Europene a Dunării, în care astăzi funcționează Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, clădire care a fost distinsă anul trecut cu titlul de Marcă a Patrimoniului European.

Elevii care s-au înscris în concurs au dat dovadă de creativitate, de ambiție și perseverență reușind să realizeze machete extrem de frumoase, confecționate din materiale reciclabile în proporție de 90%.

Au fost acordate premii pentru locurile I, II și III, precum și un premiu special. Premiul I – produse și materiale în valoare de 1000 lei – a fost acordat domnișoarei Ilie Iulia Gabriela, elevă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, Premiul II – produse și materiale în valoare de 800 lei – a fost acordat domnișoarei Mâță Denisa Mihaela, elevă a Școlii Gimnaziale „Unirea” Braniștea iar Premiul III – produse și materiale în valoare de 500 lei –  a fost acordat domnișoarei Luparu Laura Nicoleta, elevă a Școlii Gimnaziale „Unirea” Braniștea. Premiul special al juriului a fost acordat elevului Măstăcan Octavian de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Premiile au fost oferite de Consiliul Județean Galați, Centrul Europe Direct, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și domnul Ion Teodorescu, cărora le aducem, și pe această cale, mulțumirile noastre.

Felicităm toți participanții pentru creativitatea și munca depusă, precum și pentru curajul de a participa la această interesantă competiție.

În cadrul evenimentului Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a organizat și o expoziție cu imagini reprezentative ale clădirii Palatului CED, actualul sediu al bibliotecii, atât din exterior cât și din interior.

Începând de astăzi machetele premiate pot fi admirate la parterul sediului Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” din Strada Mihai Bravu nr. 16.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.