Concurs gastronomic de Ziua Europei

0
1781

Peste 120 de elevi ai mai multor licee şi colegii din Galaţi au luat cu asalt, în această dimineaţă, holul Facultății de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galați, instituţie care găzduieşte pentru al doilea an consecutiv activitatea-concurs “Spring Day”, organizată cu ocazia Zilei Europei.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, elevii au prezentat,  în faţa unui juriu, mâncăruri, băuturi sau produse tradiţionale ale câte unui stat membru al UE, în total fiind reprezentate 12 state europene. Şi cum România nu a avut un stand al ei (căci statele europene reprezentate se stabilesc în urma tragerii la sorţi a 12 din 28 de bileţele), Facultatea de Inginerie a amenajat un mic stand, cu specific românesc, transmiţând şi un mesaj în special celor care au plecat în străinătate la studii sau să muncească – „tinerii români pot sărbători Europa şi de aici, din ţară”.

Cât priveşte concursul gastronomic, trebuie spus că de pe standurile echipelor concurente nu au lipsit ceaiul englezesc în care s-a turnat un strop de lapte, clătitele franţuzeşti cu brânză, cristalul de Bohemia sau cârnaţii albi nemţeşti, consumaţi în mod tradiţional, cu bere.  În afară de prezentarea produselor alimentare, elevii au trebuit să prezinte şi date despre statele respective, o bună ocazie de a învăţa, în mod distractiv, lucruri noi despre tradiţiile şi cultura statelor europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.