Concurs de proiecte și idei pentru amenajarea Falezei și Văii Țiglinei

0
876

Primarul municipiului Galați, Ionuț Florin Pucheanu, alături de arhitectul șef Dragoș Buhociu au lansat astăzi, în conferință de presă, două concursuri de idei/soluții urbanistice: reamenajarea și refuncționalizarea Văii Țiglinei și reamenajarea și refuncționalizarea Falezei Dunării Galați. Tehnic, este vorba despre o suprafață de circa 20 de hectare pentru Valea Țiglinei (cuprinzând Parcul Cloșca, baza sportivă Siderurgistul, râpa neamenajată dintre parc și terenurile de sport, precum și o parte a Uzinei de Apă, în prezent, dezafectată) și de aproximativ 3 km de lungime, pentru Faleza Dunării.

”Ne dorim să fructificăm aceste suprafețe de o importanță majoră pentru comunitatea noastră, să le punem în valoare și să regândim felul în care pot fi exploatate de către principalele grupuri țintă. Ne dorim  să amenajăm, în orașul nostru, nu doar spații moderne ci și spații în care turiștii dar și cetățenii să poată să își petreacă timpul liber, să creăm ambientul cel mai potrivit orașului de la Dunăre, atractiv atât pentru noi, cei care locuim aici, dar și pentru cei care vin să ne viziteze”, a declarat Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Provocarea lansată astăzi la evenimentul desfășurat la sediul Primăriei municipiului Galați este adresată tuturor arhitecților din Europa. Ei sunt invitați pe de o parte să vină la malul Dunării, pentru a se familiariza cu cele două zone care sunt propuse în concurs și pentru a fructifica optim tradiția locului cu ideile inovatoare în urbanism. Concursul se va desfășura pe parcursul a 14 săptămâni după cum urmează: Săptămâna 1- 7 iulie va fi lansat concursul de soluții urbanistice/regulamentul de desfășurare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice; Săptămânile 8 – 21 iulie – constituirea juriului; Săptămânile 15 – 28 iulie – va avea loc sesiunea de întrebări și răspunsuri; Săptămâna 22 – 28 iulie – se vor organiza vizite la cele două amplasamente; Săptămânile 29 iulie – 1 septembrie – perioadă pentru predarea proiectelor; Săptămâna 2 -8 septembrie – jurizarea tehnică a proiectelor; Săptămânile 9 – 22 septembrie – jurizarea pe fond; Săptămânile 23 -29 septembrie – se face anunțarea câștigătorilor; Săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie – organizarea unei expoziții/vernisaj cu proiectele înscrise în concurs. Cât privește juriul care va analiza proiectele, acesta va fi compus din reprezentanți ai Primăriei Galați, ai Ordinului Arhitecților din România, ai Registrului Urbaniștilor, ai mediului de afaceri și ai societății civile. Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda după cum urmează: locul 1 – 6.000 de euro; locul 2 – 3.000 de euro; locul 3 – 1.000 de euro. Potrivit primarului municipiului Galați,  după finalizarea concursului, care va avea loc în  luna octombrie, proiectele câștigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare și investiții pentru cele două zone amintite.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + eleven =