Concurs de proiecte pentru studenții de la Arhitectură Navală

0
1543

Cei mai buni studenți ai Facultății de Arhitectură Navală au participat, astăzi, la o competiție de proiectare navală, „Ship DX 2018 – Ship Design eXercise Competition”. Concursul a fost este organizat de compania de arhitectură navală GLO Marine în colaborare cu Facultatea de Arhitectură Navală.  Fiecare din cele șase echipe de studenți a avut de prezentat un proiect de “Proiectarea și amenajarea generală a unui catamaran de agreement”. Fiind vorba despre o muncă de echipă și mai ales despre  proiectarea unei nave dar și despre amenajarea ei pentru agreement, la proiecte au participat studenți de la două specializări ale Facultății de Arhitectură Navală, respectiv, Arhitectură navală și,  Sisteme și echipamente navale.

Studenții au avut de proiectat și de prezentat o navă, incluzând în prezentare toate detaliile pe care le-ar găsi un client, în viața reală, dacă ar dori să cumpere un catamaran de agreement – preț, greutate, autonomie, posibilitatea extradotărilor etc.

Fiecare echipă a prezentat idei deosebite – catamaran cu propulsie electrică, ambarcațiune cu jacuzzi sau cameră de relaxare cu vedere subacvatică – iar studenții au spus că nu neapărat premiile puse în joc au fost motivante (cel mai bun proiect 1.000 de euro,  cea mai inovativă idee – 250 de euro) ci experiența acumulată la realizarea proiectului.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.