Concurs de creație literară online pentru copii

0
1899

Dacă sunteți inspirați și dornici de competiție, Secţia Copii a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” Galați vă invită să participați la un concurs de creație literară online, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, 1 iunie 2020, intitulat „Condeiul fermecat”. Concursul se va derula în perioada  5 mai – 22 iunie 2020.

La concurs pot participa elevi din județul Galați, cu vârste cuprinse între 7-14 ani, cu maximum 2 creaţii literare (poezie sau proză), cu temă la alegere, dar pot fi inspirate și din lecturile copilăriei. Creațiile literare vor fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]  până pe data de  10 iunie 2020, la ora 20,00. Premiile oferite vor consta în diplome, cărți și dulciuri, iar lucrările vor fi publicate pe pagina de facebook a Sectiei copii – Clubul Curioșilor și selectiv, cu acordul autorilor, în paginile Revistei culturale „Axis Libri” şi ale altor reviste literare.  Informații suplimentare pot fi solicitate de la Secţia Copii a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” Galați la telefon: 0236/411037/interior 128 sau prin e-mail: [email protected]. Persoană de contact: Târâlă-Sava Maricica, telefon: 0732334662″, transmite instituția de cultură, care a prezentat și calendarul concursului:

“Concursul se va desfăşura în perioada 5 mai – 22 iunie 2020: 5 mai – 10 iunie – trimiterea/ primirea creațiilor literare, 10 iunie – 20 iunie – analizarea și notarea lucrărilor primite, 22 iunie – anunțarea câștigătorilor.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

  • La concurs pot participa elevi din județul Galați, cu vârste cuprinse între 7 -14 ani.
  • Fiecare participant va prezenta maximum 2 creaţii literare (poezie sau proză), cu temă la alegere sau inspirată din lecturile copilăriei.
  • Lucrările vor fi redactate în format electronic și vor avea menționate următoarele informații: titlul lucrării, numele și prenumele autorului, vârsta, unitatea de învățămînt, numele cadrului didactic îndrumător (opțional), numărul de telefon și adresa e-mail.
  • Cerinţele de tehnoredactare: fişier în format ”.doc”, format pagina A4, spaţiu rânduri 1,5, caracter Times New Roman, 12 cp.

DEPUNEREA LUCRĂRILOR – Creațiile literare (poezie, proză) vor fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]  până pe data de  10 iunie 2020, orele 20,00.

PREMIEREA CÂŞTIGĂTORILOR – Un juriu alcătuit din cadre didactice, scriitori de carte pentru copii și bibliotecari va stabili ierarhia concurenţilor după criteriul notării de la 1-10. Premiile oferite vor consta în cărți și dulciuri: Premiul „H. Ch. Andersen”- cel mai bun text inspirat din basme, Premiul „I. Creangă” – cel mai bun text umoristic, Premiul „Otilia Cazimir”- cel mai bun text lyric, Premiul I

Premiul II , Premiul III, Mențiuni, Diverse premii ale revistelor literare.

Anunțarea câștigătorilor se va face pe data de 22 iunie 2020, pe pagina de facebook Sectia Copii – Clubul Curiosilor, site-ul www.bvau.ro. și mass-media locală. Premiile și diplomele vor putea fi ridicate de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Secția pentru copii, după reluarea activității cu publicul. Lucrările premiate vor fi publicate pe pagina de facebook Sectiei copii – Clubul Curioșilor și selectiv, cu acordul autorilor, în paginile Revistei culturale „Axis Libri” şi ale altor reviste literare”, mai transmit reprezentanții Bibliotecii Județene V.A.Urechia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.