Concert excepțional dedicat Sfântului Apostol Andrei şi satului românesc, la Galaţi

0
755

În calendarul manifestărilor cultural-misionare organizate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc şi al aducerii la Galaţi a moaştelor Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, se înscrie şi organizarea tradiţionalului concert de muzică bisericească şi patriotică al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, ajuns anul acesta la cea de-a XXVI-a ediţie.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântare şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În debutul întâlnirii, participanţii la concert au putut vedea în foaierul Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați, mai multe ateliere de lucru pentru confecţionarea de obiecte decorative tradiţionale româneşti, în cadrul cărora elevii seminarişti de la clasele primare şi gimnaziale şi-au arătat priceperea şi îndemânarea dobândite în cadrul cursurilor practice desfăşurate de şcoală.

Concertul, aşezat anul acesta sub genericul „Satul, leagănul meu de dor“, a fost găzduit de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ şi a reunit pe scenă Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei”, Corul „Zefir“, format din elevele secţiei Patrimoniu Cultural din cadrul Seminarului gălăţean şi Corurile de copii de la clasele primare şi gimnaziale.

Programul propus de elevii seminarişti a cuprins piese corale, cântece patriotice şi momente de folclor autentic dedicate satului românesc.

La final, chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru organizarea de excepţie a evenimentului în care satul românesc a fost ilustrat foarte frumos prin cântece, dansuri, costume tradiţionale şi recitări de poezii care au reuşit să aducă în sufletele celor câteva sute de participanţi pacea, bucuria şi amintirea bunicilor şi străbunicilor noştri.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a amintit celor prezenţi că cel care a aşezat Seminarul Teologic din Galaţi sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei a fost marele patriarh Nicodim Munteanu, comemorat anul acesta în Patriarhia Română.

”Publicul gălăţean de toate vârstele, încântat de această seară cultural-artistică, a răsplătit tinerii interpreţi şi profesorii lor cu îndelungate ropote de aplauze”, a spus Pr. Rareş Bucur.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 14 =