Concedieri colective la Calorgal. Câteva sute de persoane vor fi disponibilizate

0
2105

Nu mai puţin de 310 din cei 460 de angajaţi ai Calorgal vor spune adio locului de muncă anul viitor, a declarat directorul general al societăţii de termoficare, Marian Alexandru. Acesta a spus că a pus la punct o strategie „pentru a face societatea profitabilă”, care presupune, printre altele, concedieri colective. „Vor mai rămâne 150 de oameni”, a menţionat Alexandru.

„Munca depusă de aceşti salariaţi pe timpul verii m-a costat 500.000 de lei numai orele de noapte plătite, în condiţiile în care aceste puncte termice nu au furnizat nimic. Dar nu a venit nimeni să spună oprim tura, oprim plata orelor de noapte”, s-a plâns Marian Alexandru, spunând totodată că societatea va trebui să se axeze, începând de anul viitor, pe alte tipuri de servicii, în condiţiile în care în sistemul centralizat de termoficare au rămas mai puţin de 20.000 de consumatori. Ceea ce înseamnă că, în viitorul apropiat, furnizarea de agent termic în sistem centralizat ar putea fi sistată definitiv.

Declaraţiile acestuia au fost făcute, miercuri, în contextul protestului declanşat de angajaţii societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile la timp. Oamenii au reclamat, printre altele, că, în timp ce pentru ei nu s-au găsit bani de salarii, directorii Calorgal au avut grijă să-şi primească lefurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.