Comunele Vânători, Piscu, Munteni și Bălășești, modernizate cu bani de la Guvern

0
1130
Comunele Vânători, Piscu, Munteni și Bălășești beneficiază de o serie de proiecte de modernizare grație fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
La Vânători, primarul PSD Marian Ghinea și echipa sa investesc peste patru milioane de lei pentru înființarea sistemului de canalizare în satul Odaia Manolache și pentru racordarea la rețeaua de canalizare a gospodăriilor din satul Vânători, banii necesari celor două investiții, extrem de importante pentru confortul cetățenilor și dezvoltarea comunei, fiind asigurați prin PNDL. Pe lângă cele două proiecte, autoritățile din Vânători mai investesc peste 1,2 milioane de euro (fonduri obținute prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR) pentru înființarea sistemului de canalizare a apelor uzate în Sat Costi, iar peste 4,3 milioane de lei de la bugetul local pentru extinderea alimentării cu apă în satul Odaia Manolache.
În comuna Piscu, condusă de primarul PSD Ștefan Vlad, datorită fondurilor alocate de către Ministerul Dezvoltării, au fost modernizate mai multe străzi, pe care au fost realizate de altfel podețe, dar și șanțuri dalate pentru scurgerea apelor pluviale. Tot cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală urmează să fie pus în practică un nou proiect de modernizare a unor drumuri. Autoritățile vor mai investi în Școala nr. 1, pentru construirea unui grup sanitar, dar și în realizarea unui complex sportiv.
Și în comuna Munteni, condusă de primarul PSD Dănuț Oprea, sunt realizate investiții extrem de importante pentru comunitate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL. Primăria va finaliza în acest an un proiect de aproximativ 16 milioane de lei, care presupune înființarea sistemului de canalizare cu stație de epurare în satele Ungureni și Țigănești. Reţeaua de canalizare proiectată va avea o lungime de 19.520 de metri de conducte din PVC, cu diametrul de 250 mm. Pe traseul reţelei au fost prevăzute 491 de cămine de vizitare, 800 cămine de racord, șase staţii de pompare ape uzate; 3.833 de metri de conductă de refulare şi o staţie de epurare a apelor menajere, cu o capacitate de 300 mc/zi și nu numai. Pe tronsoanele reţelei de canalizare au fost prevăzute cămine de racord, la limita proprietăţilor private, pentru a facilita posibilitatea branşării gospodăriilor la colectorul stradal de canalizare.
În comuna Bălășești, condusă de primarul PSD Cezar Paul Maftei, fondurile guvernamentale sunt investite în modernizarea rețelei de drumuri din satul Ciureștii-Noi. Proiectul, a cărui valoare depășește 5 milioane de lei, este realizat în proporție de 40 la sută. Pe lângă lucrările de asfaltare, proiectul mai prevede 210 podețe și treceri către gospodării, dar și 3,85 de kilometri de șanțuri dalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.