Comunele gălățene, în plină dezvoltare cu bani de la Guvern

0
934
Graţie fondurilor pe care le-au obţinut de la Guvern, prin programele naţionale de dezvoltare, şi a banilor europeni câştigaţi, comunele gălăţene se pot mândri cu numeroase investiţii în derulare.
Umbrărești, una dintre cele mai active comune gălățene în atragerea de fonduri pentru dezvoltare, investește nu mai puțin de 23.550.949 de lei în modernizarea infrastructurii, cei mai mulți din acești bani fiind obținuți de la Ministerul Dezvoltării, prin programele naționale de dezvoltare – PNDL și PNDR, respectiv 18.290.746 de lei. Unele dintre proiecte sunt deja finalizate, iar altele sunt în curs de implementare, declară primarul PSD Stoica Paraschiv. Autoritățile se pot mândri, în actualul mandat, cu cinci proiecte majore de modernizare și întreținere a rețelei de drumuri, dar și cu un proiect dedicat modernizării drumurilor agricole, care este realizat în proporție de 90%. Primăria Umbrărești va mai investi și pentru racordarea la rețeaua de gaze.
Peste 23 de milioane de lei investesc și autoritățile locale din comuna Drăgușeni pentru modernizarea mai multor unități de învățământ, dar și pentru alimentarea cu apă a cetățenilor. Fondurile au fost obținute de către Primărie prin PNDL. Primarul PSD al comunei Drăgușeni, Dumitru Vintilă, a declarat că patru școli vor fi dotate cu centrale termice proprii, vor avea grupuri sanitare noi și vor fi modernizate. Este vorba despre școlile din satele Drăgușeni și Căuiești, care vor fi finalizate până la începerea noului an școlar. Cea mai mare sumă obținută de la Ministerul Dezvoltării va fi investită în sistemul de alimentare cu apă. Investiția contractată depășește 18 milioane de lei.
Preocupat de îmbunătățirea infrastructurii de drumuri din cele trei sate componente ale comunei Smârdan, primarul PSD Costică Stroea, împreună cu echipa sa, a obținut fonduri prin PNDL pentru modernizarea mai multor drumuri. Autoritățile vor investi, după finalizarea rețelei de apă și canalizare, peste 11 milioane de lei, din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, în infrastructura rutieră a comunei. Edilul precizează că, în viitorul apropiat, cetățenii din comuna Smârdan, printre care se află și numeroase familii din municipiul Galați, vor fi conectați în proporție de sută la sută la rețeaua de apă si canalizare.
Și autoritățile din Priponești investesc nu mai puțin de 11.514.872,02 de lei pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL, dar și de la bugetul local. Unul dintre proiectele majore de investiții, care a constat în modernizarea a peste 5,6 kilometri de drum și a cărui valoare a depășit 6,6 milioane de lei, este deja finalizat. Primăria, condusă de social-democratul Lucian Borza, investește și în modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1 din satul Ciorăști, proiect în valoare de 1.070.720,15 de lei. În curând, în comuna Priponești vor începe și amplele lucrări de modernizare a iluminatului public.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + ten =