Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, modernizat cu bani din PNRR

0
888

A fost aprobată o amplă investiție de modernizare a sediului principal al Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați „Răsvan Angheluță”, unul dintre cele mai mari muzee din țară. Valoarea investiției este de 15.100.317 lei (TVA inclus) și va fi făcută de Consiliul Județean Galați.

“Pe lângă noua seră de plante exotice pe care o construim în acest moment, am pregătit o nouă investiție la unul dintre cele mai mari și mai iubite muzee din Galați, în cadrul unui proiect de peste 3 milioane de euro.

Complexul Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>  atrage an de an peste 100.000 de vizitatori, încântați de nenumăratele expoziții pregătite de către specialiștii de acolo, de speciile de pești exotici pe care îi pot admira, zona acvariului fiind de altfel cea mai îndrăgită de cei mici, sau fascinați de tainele Universului pe care le pot descoperi în cadrul Observatorului Astronomic.

Galațiul deține de altfel cel mai mare telescop din România destinat publicului, cu ajutorul căruia vizitatorii pot admira spectacolul unic de pe bolta cerească. Galațiul este și un important centru de cercetare în domeniul astronomiei, specialiștii din cadrul acestui muzeu remarcându-se deja inclusiv la nivel internațional cu nenumăratele descoperiri realizate în acest domeniu fascinant”, a declarat Costel Fotea, președintele Consilului Județean Galați.

Proiectul a fost depus deja pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

“Investiția presupune lucrări majore de modernizare a întregului sistem de încălzire, climatizare și ventilare interioară, precum și de refacere a instalațiilor electrice.

Mai mult, vom investi și în sisteme de producere a energiei verzi și vor fi montate în premieră pentru această instituție stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, vom amenaja și o terasă verde, de unde gălățenii pot admira întreaga frumusețe a Grădinii Botanice, fluviul Dunărea, faleza și munții Măcin”, a declarat Costel Fotea, președintele Consilului Județean Galați.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.