Miercuri, 30 mai, de la ora 9.00, în corpul D al Facultății de Inginerie are loc deschiderea celei de-a VII-a ediții a Concursului național ECOTROPHELIA România 2018, competiție studențească pentru crearea de produse alimentare innovative, organizată în acest an de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Concursul are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat şi doctorat. Pe de altă parte, ECOTROPHELIA are ca scop şi formarea de personal pentru industria alimentară europeană care să fie bine informat şi să gândească ecologic.
Câștigătorii Fazei naționale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internațional „ECOTROPHELIA Europe” 2018, care va avea loc la Paris în perioada 21-22 octombrie 2018.
La această ediție şi-au anunțat participarea 16 echipe de studenți de la cursuri de licență şi master din centrele universitare: Galați, București, Târgoviște, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iași și Miercurea Ciuc.
Galațiul a fost ales pentru a găzdui ediția din acest an a concursului, având în vedere că anul trecut, o echipă de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați a câștigat Marele Premiu Ecotrophelia cu un produs alimentar inovativ – batonul HiProBar, un mixt de doar 202 calorii și 57 de grame de produs rezultat din combinarea de proteine de calitate superioară dintr-un izolat de soia şi un concentrat de zer, miere şi merişoare în loc de zahăr rafinat, la care s-au adăugat alune şi topping de ciocolată neagră.
Studenţii Marian Neculau, Cristian Dragomir, Ramona Ifrim, coordonaturul prof. dr. ing. Petru Alexe, şi cadrele didactice asist. dr. ing. Ina Vasilean şi ing. dr. Livia Pătrașcu, sunt inventatorii acestui baton, produs cu care au participat apoi la Londra la concursul internațional Ecotrophelia.