Comisii de evaluare a pagubelor din agricultură provocate de seceta pedologică

0
1103
După publicarea, în Monitorul Oficial, al Ordinului comun MADR/MAI nr. 97/63/ 2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice având ca efect seceta pedologică, în județul Galați va începe activitatea de evaluare a pagubelor produse în agricultură de secetă.
Astfel, comisiile constituite vor efectua, în prezența persoanelor afectate, constatarea și evaluare fizică și valorică a pagubelor înregistrate de acestea și vor întocmi un proces verbal, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordinul comun MADR/MAI nr. 97/63/ 2020, validând și centralizând datele conținute în rapoartele operative întocmite la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
Deja a fost creat cadrul legal pentru constituirea comisiilor de constatare și evaluare, prin ordinul prefectului nr. 178/16.04.2020 .
Direcția pentru Agriculturã Galați va coordona activitatea comisiilor de evaluare, va asigura secretariatul comisiilor, centraliza datele din procesele verbale întocmite de comisii, va prezenta Instituției Prefectului județul Galați situația centralizatoare cu pagubele înregistrate la nivel de județ, împreunã cu procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor și va informa Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltãrii Rurale asupra situațiilor evidențiate.
Prezența reprezentanților Direcției pentru Agriculturã Galați, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Galați și Primăriei comunei în cadrul comisiilor ce se vor deplasa pe teren este obligatorie.
“De asemenea, având în vedere restricțiile impuse în contextul actual al pandemiei de coronavirus COVID -19 și lansarea noii platforme online MADR destinată sectorului legumicol, pentru promovarea și sprijinirea micilor producători, a fost transmisă o solicitare către primăriile din județ, pentru a le asigura resursele tehnice necesare, celor care nu dispun de acestea, astfel încât să poată accesa portalul: www.rndr.ro/legume (http://www.rndr.ro/legume), pentru facilitarea schimbului de date cu potențialii clienți”, transmite Prefectura Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 5 =