Comemorare – doi ani de la tragedia Colectiv

0
2018

Esplanada din faţa Prefecturii Galaţi a fost, în această seară, locul de întâlnire a mai multor gălăţeni veniţi să participe la comemorarea victimelor tragediei Colectiv. În jurul orei 18.30 – ora la care se stabilise, pe facebook, momentul de începere a comemorării, peste 30 de persoane se adunaseră în faţa Monumentului Eroilor Revoluţiei din faţa Prefecturii Galaţi. Totul a început cu o slujbă de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv, după care cei prezenţi au depus flori şi candele aprinse. De altfel, tot din candele, cei prezenţi au scris Colectiv. Cei prezenţi şi-au exprimat regretul faţă de cei care şi-au pierdut viaţa la Colectiv şi şi-au exprimat speranţa că această tragedie va schimba, până la urmă, sistemul sanitar dar şi cel politic din România.

Printre victimele de la Colectiv s-au numărat şi doi gălăţeni, Valentina Florea, de 29 de ani şi Bogdan Claudiu Istrate, 22 de ani. Valentina a pierit intoxicată cu monoxid de carbon, neputând să iasă în acea seară, din clubul Colectiv. Valentina Florea absolvise Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi ulterior a urmat cursurile Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti.

Bogdan Claudiu Istrate a fost scos în viaţă din clubul Colectiv, însă din cauza rănilor foarte grave, după 13 zile de spitalizare, s-a stins din viaţă. Bogdan Claudiu Istrate absolvise Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi urma cursurile de masterat la Analiza Afacerilor şi Controlul Performanței Întreprinderii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.