Combinatul vrea să angajeze 200 de muncitori

0
751

Dacă în urmă cu doar câţiva ani, o angajare în combinatul siderurgic era dificilă, de la an la an condiţiile s-au schimbat, pentru ca acum oferta de locuri de muncă să fie una foarte mare. Astfel, în prezent, combinatul siderurgic din Galați intenţionează să angajeze, în acest an,  peste 200 de muncitori, prin intermediul Școlii de Ucenici, care a ajuns la cea de-a șasea ediție. După cum se ştie, Școala de Ucenici este un program de specializare, la locul de muncă, al viitorilor angajați ai combinatului, aplicații (absolvenți de liceu sau școli profesionale) urmând o perioadă de un an de zile, de cursuri practice și teoretice, în combinat, perioadă în care tinerii primesc aceași drepturi salariale pe care le au și ceilalți siderurgiști.  Totuși, față de edițiile anterioare ale combinatului, când școlile de ucenici aveau în jur de 50 de locuri disponibile (chiar şi mai puţin, căci la prima ediţie a şcolii de ucenici au fost oferite doar 25 de posturi), în cursul unei singure sesiuni, anuale, a școlii de ucenici, în acest an, programul are 3 campanii de recrutare (aprilie, august, noiembrie), fiind disponibile peste 200 de locuri de muncă. Totodată, combinatul organizează și alte evenimente de recrutare de forță de muncă, precum Ziua Porților Deschise, desfășurată luna trecută, sau   Săptămâna Porților Deschise pentru Educație”, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat, fără a uita participarea combinatului la târgul locurilor de muncă, organizat de AJOFM săptămâna trecută, sau la Târgul de Internship-uri, organizat, recent, de LSG.

Școala de Ucenici a combinatului siderurgic din Galați a pregătit, până acum, circa 500 de muncitori, însă mai mult de jumătate din aceștia au părăsit, ulterior, combinatul din Galați, alegând să lucreze în siderurgie, în alte state europene, unde salarizarea este mai bună.

Înscrierile la Școala de Ucenici se fac telefonic la 0236.80.1088 / 0236.80.1117 sau la [email protected]. În prezent, în combinatul de la Galați are 5.000 de salariați proprii, în condițiile în care înainte de privatizarea din  2001 aici lucrau peste 27.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.