Combinatul siderurgic şi-a schimbat proprietarul

0
1057

Procesul de transfer de proprietate dintre ArcelorMittal şi Liberty House privind combinatul siderurgic de la Galaţi se va finaliza curând, după ce Comisia Europeană a anunţat că a aprobat tranzacţia dintre cele două grupuri privind preluarea unui grup de unităţi siderurgice din Europa, inclusiv cea de la Galaţi, a declarat directorul combinatului, Bogdan Grecu.

“Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal şi Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea  producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi. Procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând. Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleaşi. Toate angajamentele faţă de clienţi sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţă în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă faţă de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiţi să fructificăm potenţialul dat de dezvoltările şi modernizările anunţate de către Grupul Liberty House”, a spus Bogdan Grecu.

În combinat lucrează la ora actuală aproximativ 5.600 de angajaţi, în condiţiile în care în 2001, înainte de privatizare, erau peste 27.000 de salariaţi.

Combinatul siderurgic produce aproximativ două milioane de tone de fontă anual, din care aproximativ 65% merge către export.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 4 =