Combinatul siderurgic oprește producția pentru o lună!

0
4128
Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a oprit temporar, timp de o lună, fluxul cald pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă, procedură care nu a mai fost pusă în aplicare, pe o perioadă așa de lungă de timp de peste 10 ani. Siderurgiștii cu experiență spun că procedura de închidere a activității furnalului (dar și de reluare, apoi, a activității) ar putea avea drept consecințe zgomote puternice ce ar putea fi auzite în oraș sau chiar apariția unor nori de fum, vizibili, de asemenea, din oraș. 
Potrivit directorului de comunicare al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, lucrările de mentenanță au o valoare de 30 de milioane de euro și urmăresc îmbunătăţirea calității produselor şi serviciilor pentru clienţi, dar întărirea securității  şi sănătății în muncă.  Potrivit sursei citate,  lucrările se concentrează mai ales asupra Oţelăriei şi vor include un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele. Oprirea va dura aproximativ patru săptămâni, dar nu va afecta clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile, mai precizează sursa citată, adăugând că nici activitatea salariaților nu va fi afectată, muncitorii urmând să se ocupe de lucrările de mentenanță, în loc de producție. 
Combinatul siderurgic produce aproximativ două milioane de tone de fontă anual, din care aproximativ 65% merge către export. Combinatul are aproximativ 5.800 de angajaţi proprii, iar alţi circa 2.000 aparţin unor firme contractoare de pe platforma siderurgică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.