Combinatul siderurgic gălățean are cumpărător! Iată ce anunță ArcelorMittal

0
4075

ArcelorMittal informează că încheie un acord cu Liberty House pentru vânzarea unităților siderurgice din Republica Cehă, România, Macedonia și Italia!

ArcelorMittal (“Compania”) anunță azi că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru achiziția ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia). Cele patru unități sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu C.E. (Comisia Europeană) în timpul investigației de fuziune privind achiziția de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”).

Încheierea tranzacției este subiect al încheierii achiziției Ilva de către Companie și este condiționată de aprobarea C.E. precum și de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european și local.

Negocierile continuă cu părți interesate în privința vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare.

Bogdan Grecu, Director General al ArcelorMittal Galați – Skopje: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați ci și pentru modernizarea Combinatului”.

Potrivit profit.ro, Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de indianul Sanjeev Gupta (47 de ani). Are sediul la Londra și filiale în Dubai, Singapore și Hong Kong. Sanjeev Gupta a fost indicat, în primăvară, de Forbes drept cel mai ambițios industriaș din lume, după ce a cheltuit aproximativ 770 de milioane de dolari pentru achiziții între 2013 și 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.