Combinatul siderurgic are un nou director general

0
826

Grupul Liberty Steel anunță astăzi numirea lui Prasanta Mishra, un specialist cu experiență în domeniu, ca Director General interimar al Combinatului Siderurgic Liberty.

Din decembrie 2020, Prasanta a ocupat funcția de Director Tehnic la Liberty, iar în noui funcţie va avea rolul de a crește nivelul de producție al unității, până la circa 3 milioane de tone de oțel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020.

De asemenea, va colabora cu echipa de la Galați pentru a accelera tranziția Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oțelului, cum ar fi o instalație de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric și producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului și vor crea o afacere mai durabilă.

Numirea noului director general survine după ce fostul manager, Bogdan Grecu, s-a retras din funcţie după ce împotriva lui s-a declanşat urmărirea penală într-un dosar penal deschis de DNA.

„Vă informăm că dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare”, se arăta într-o notă a conducerii Liberty Galaţi către angajaţi, de la mijlocul lunii ianuarie.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de ex-ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare, precum şi faţă de o „persoană fizică având funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi delapidare”, se spunea într-un comunicat de presă al DNA din luna ianuarie.

Potrivit unor surse judiciare, „persoana fizică” în cauză era managerul general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, care s-a şi retras din funcţie.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =