Colindele închid traficul pe Brăilei, duminică după amiază

0
1318

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi informează că duminică, 17.12.2017, „circulația  va fi închisă între orele 15.15 și 17.00  pe segmentul: strada Domnească (str. Lahovary) – strada Brăilei – b-dul George Coșbuc,  întrucât în acea zonă se desfășoară  Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Tudor Pamfile”.

Reamintim că duminică, la Galaţi se desfăşoară a XXVII-a ediţie a acestui festival, la care participă peste 270 de colindători din Republica Moldova (localitatea Alexandru Ioan Cuza) dar și din județele Galați (Vânători, Rediu, Cuza Vodă, Schela, Brăhășești, Măstăcani), Maramureș (Călinești), Bistrița Năsăud (Bistrița), Ialomița (Giurgeni) și Botoșani (Vlăsinești) la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Tudor Pamfile”.

Evenimentul, organizat ca în fiecare an de Centrul Cultural Dunărea de Jos, cu sprijinul Consiliului Județean Galați și în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos va începe la ora 11.00, la sediul Consiliului Județean Galați, unde, după un scurt moment artistic, alaiul se va deplasa către catedrala Arhipeiscopală, unde, de asemenea, după Sfânta Liturghie, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, va ieși în fața Catedralei și, alături de credincioși, va urmări colindele participanților la festival.

În partea a doua a zilei, de la ora 15.30, colindătorii vor pleca în alai stradal, cu punct de plecare Parcul Eminescu și punct de sosire – Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde colindătorii vor susține momente artistice programate să se desfășoare până în jurul orei 19.00. Pentru desfăşurarea fără probleme a alaiului stradal traficul rutier va fi oprit, de la ora 15.15 până la ora 17.00 pe Brăilei, pe sensul de mers către Ţiglina I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.