Colinde şi daruri la Penitenciar

0
1301

În fiecare an în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, persoanele private temporar de libertate din cele trei penitenciare aflate în judeţele Galaţi şi Brăila sunt vizitate de preoţi şi credincioşi de la parohiile Eparhiei Dunării de Jos pentru a le aduce un cuvânt de mângâiere, a cânta împreună colinde şi a le oferi daruri.

Un astfel de program s-a desfăşurat la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, acolo unde, preoţi din protopopiatul Tecuci împreună cu credincioşi şi tineri din cadru Ligii Tineretului Ortodox din Tecuci au iniţiat o acţiune misionară şi social-filantropică în mijlocul deţinuţilor.

În capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta penitenciarului, preoţii prezenţi s-au rugat Milostivului Dumnezeu pentru ajutorul şi ocrotirea celor aflaţi temporar în detenţie, dar şi pentru binecuvântarea personalului acestei instituţii, care zilnic se ocupă de bunul mers al activităţilor.

Întregul program s-a desfăşurat în prezenţa persoanelor private de libertate, a cadrelor acestei instituţii şi a vizitatorilor de la Tecuci, veniţi special pentru a fi alături de semenii noştri în această perioadă a sărbătorilor.

După slujbă, tinerii voluntari de la liceele tecucene au susţinut în faţa celor prezenţi un miniconcert de colinde, iar părintele Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci, a adresat un cuvânt de învăţătură, în care i-a îndemnat pe deţinuţi să aibă credinţă în Dumnezeu, să participe la slujbele oficiate în capela penitenciarului şi să fie îngăduitori unii cu alţii.

De asemenea, părintele capelan a mulţumit vizitatorilor de la Tecuci pentru darurile oferite şi pentru ajutorul constant pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos îl oferă spre ajutorul, bucuria şi comuniunea cu cei întemniţaţi.

La final, prin grija aceleiaşi protoierii au fost dăruite deţinuţilor articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, precum şi obiecte de igienă personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.