Colegiul „Mihail Kogălniceanu”, în modernizare

0
607

Au început lucrările pentru modernizarea Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”, după ce municipalitatea a atras fonduri europene în acest scop. Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, clădirile colegiului sunt vechi de peste 50 de ani și aveau nevoie urgent de investiții!

Este unul dintre liceele gălățene de prestigiu, cu profesori și generații care au avut mereu rezultate remarcabile. Clădirile colegiului au fost construite în urmă cu 50 de ani, iar pentru lucrările necesare la corpurile C1 și C3 care au demarat de curând am atras fonduri europene. În principal, lucrările presupun reabilitarea termică, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sistemelor alternative de producere a energiei și modernizarea instalației de iluminat”, explică edilul.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, Corpul C1 a fost construit în perioada 1969 – 1970 și are regimul de înălțime Sp+P+2E, iar Corpul C3 a fost construit în 1972 și are regimul de înălțime Sp+P+1E.

Lucrările sunt derulate de Asocierea Comtiem SRL – Diagonal Studio SRL, fiind prevăzute 10 luni pentru execuție, iar valoarea contractului este de 1.525.345,40 lei fără TVA.

Bugetul proiectului cu fonduri europene este 2.151.437,93 lei lei cu TVA, iar contribuția proprie este 43.028,76 lei cu TVA.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.