Colectează selectiv deșeurile și reciclează! Consultă #HartaReciclarii!

0
268

Primăria Galați vă invită să colectați selectiv și să reciclați!

În multe gospodării, se aruncă zilnic o mulțime de deșeuri, statisticile arătând că majoritatea lor ajunge la gunoi și prea puține devin materie primă pentru alte produse. Mai exact, în România se reciclează doar 13% din totalul deșeurilor municipale, desi s-ar putea colecta separat peste 50% din totalul deșeurilor.

 Ce putem face pentru a colecta selectiv?

Răspunsul ni-l oferă chiar Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă.

Pasul 1. Vă propunem o schimbare de perspectivă: priviți deșeurile ca pe niște materiale folositoare, ce pot reintra în circuitul de producție, căci prin colectarea separată participați la diminuarea risipei și a poluării.
Suntem obișnuiți să privim obiectele folosite, de care nu mai avem nevoie, ca pe niște resturi inutile a căror destinație este groapa de gunoi. Cu toate acestea, o parte dintre deșeuri sunt materiale valoroase, care pot fi colectate separat, predate pentru reciclare și transformate apoi în materie primă pentru noi obiecte.
Pasul 2. Informați-vă despre cum puteți reduce consumul anumitor obiecte de care aveți nevoie, cum pot fi reutilizate, abia apoi reciclate. Doar așa reducem risipa și consumul excesiv de resurse naturale. De exemplu: împrumutați cărți de la prieteni, de la bibliotecă sau citiți în format digital, așa se reduce consumul de hârtie.
Pasul 3. Aflați ce materiale se pot recicla și unde le puteți lăsa folosind www.hartareciclarii.ro.
Vă încurajăm să utilizați #HartaReciclarii, prima platforma națională, participativă și educativă, a punctelor de colectare separate din țară, pentru toate tipurile de deșeuri reciclabile, de la hârtie, plastic, metal, până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.
În secțiunea “Unde reciclez?” de pe #HartaReciclarii, aflați care este cel mai apropiat loc unde puteti lăsa materialele reciclabile. Comunitatea celor care reciclează se bazează pe fiecare dintre noi ca să adăugăm noi puncte de colectare atunci cand le vedem! Sau să actualizam punctele cu noi informații din teren!
Platforma Harta Reciclarii este un proiect al Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă dezvoltat în parteneriat cu compania Coca Cola HBC România, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă ”Dupa Noi, strângem tot noi” – și beneficiază de susținerea Ministerul Mediului.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 13 =