Codul portocaliu de viscol activează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

0
9686

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a convocat miercuri după-amiază Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt tare şi ninsori viscolite pentru mai multe judeţe între care şi Galaţi, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Galaţi.

Prefectul Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al CJSU Galaţi, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să fie monitorizată cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de risc.

Începând de la ora 00.00, se va activa Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi se va institui serviciul de permanenţă la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării.

,,Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, se recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicaţiile autorităţilor, în special în situaţia în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulaţia ar putea fi restricţionată”, e mai spune în comunicat.

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt tare şi ninsori viscolite în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, începând din această noapte, de la ora 01.00, până mâine, 18 ianuarie, la ora 17.00. În judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.