Cod portocaliu de polei la Galaţi

0
2827

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în judeţul Galaţi din cauza poleiului, Poliţia Rutieră avertizând şoferii să renunţe la deplasări dacă ele nu sunt necesare. Potrivit paginii de facebook a Primăriei Galaţi, “angajații Ecosal acționează cu sărărițe, încă de la ora 4,00, pentru împrăștierea materialului antiderapand pe străzile orașului. Până la această oră, au fost împrăștiate peste 90 de tone de sare. De asemenea, intervenim pe trotuare atât mecanic, cât și manual. Îi rugăm pe șoferi să fie prudenți și să adapteze viteza la condițiile de drum!”.

Potrivit ISU Galaţi, din cauza poleiului, în această dimineaţă, la ora 4.55 un autocar românesc cu 16 pasageri cetăţeni ai Republicii Moldova a derapat la ieşirea din municipiul Tecuci, spre localitatea Cosmeşti, iar în urma accidentului, trei persoane au suferit contuzii minore, fiind conduse la spitalul din Tecuci. Şi în municipiul Galaţi, poleiul pune în dificultate pietonii dar şi şoferii, o ambulanţă SAJ fiind implicată într-o tamponare uşoară. De asemenea, potrivit ISU Galaţi, o parte din consumatorii Electrica din zona centrală a municipiului Galaţi nu beneficiază de alimentare cu energie electrică.

În judeţ, din cauza poleiului, o ambulanţă a derapat, în apropierea localităţii Izvoarele şi a fost nevoie de intervenţia ISU pentru a o repune pe carosabil. Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, din cauza poleiului care se manifestă pe majoritatea drumurilor din judeţul Galaţi, au fost temporizate toate cazurile medicale nonurgente.

Reamintim, ANM a emis, în această dimineaţă, o atenţionare de cod portocaliu de polei, valabil până la ora 11.00 în opt judeţe, respectiv, Galaţi, Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Vrancea şi Călăraşi. Până vineri la ora 14.00, majoritatea ţării se află şi sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.