Clubul seniorilor „Buni-Cool”, la Biblioteca V.A. Urechia

0
3109

Biblioteca Judeteană „V.A. Urechia” desfășoară un proiect de suflet pentru seniorii gălățeni care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod inedit, împărtășind unii altora din experiențele și trăirile lor și participând la diverse activități recreative și distractive.

Clubul pentru seniori „Buni-COOL, la bibliotecă!”, este astfel gândit, prin activitățile organizate, să contribuie la integrarea socială a persoanelor vârstnice, la întărirea relațiilor interumane, la ajutorarea acestora în depășirea sentimentelor de anxietate și la integrarea lor într-o comunitate cu interese comune.

Prin activitățile ce se vor desfășura în cadrul clubului se are în vedere rezolvarea problemelor reale legate de izolarea socială, sentimentul de inutilitate și, în același timp, să ofere persoanelor cu vârsta de 60+ accesul la activități culturale de calitate, relaxante, dedicate acestei categorii de vârstă.

Important în acest demers este implicarea instituțiilor de cultură, mediu și administrative din Galați, în vederea asigurării de servicii culturale, educative și relaxante pentru persoanele vârstnice aflate în situații de vulnerabilitate ( persoane singure, persoane cu venituri restrânse, persoane greu adaptabile etc), urmând integrarea activă în viața socială, implicarea acestora în activități civice, autonomia de zi cu zi.

Dintre activitățile la care vor participa persoanele înscrise în acest club enumerăm: vizite în grup la muzeele din Galați, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul Muzical „Nae Leonard” și Grădina Botanică; activități de recreere și relaxare în spațiul liber (ateliere fitness, plantare arbuști, yoga, trupă de dans, cor); activități cultural-educative (lansări de carte, ateliere literare, activități realizate împreună cu voluntarii); activități extra (vizite în afara localității pe buget propriu, excursii).

Prima activitatea a proiectului „Buni-COOL la Bibliotecă” a avut loc în data de 13.10.2022, la ora 10.30, urmare a unui parteneriat încheiat cu Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, și a constat în vizitarea Grădinii Botanice și a expozițiilor tematice din cadrul muzeului, sub îndrumarea unui muzeograf care le-a povestit seniorilor despre specificul fiecărui element.

Întâlnirile vor avea loc de două ori pe lună, zilele fiind stabilite de comun acord cu întregul grup. Pentru înscrieri și alte informații persoana de contact este Andreea Iorga, responsabil Compartiment Împrumut la Domiciliu pentru Adulți (sediul central).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.