Clădirea din str. Domnească nr. 58 va fi pusă în valoare

0
1371

Primăria municipiului Galați informează că s-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii din str. Domnească nr. 58 (Casa „Ghesov”, așa cum este aceasta cunoscută), după ce municipalitatea a reușit să atragă fonduri europene în acest scop.

Clădirea de patrimoniu, veche de aproape 150 de ani, va fi pusă în valoare, fiind prevăzute lucrări de reabilitare; lucrări la structura de rezistență; lucrări de refacere a tencuielilor și pardoselii; lucrări de sistematizare verticală; lucrări pentru instalațiile de apă, pentru rețea de canalizare menajeră, pentru rețeaua apă caldă. De asemenea, se va monta o centrală termică pe gaze, vor fi realizate instalațiile electrice, instalațiile de iluminat, precum și instalația de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Valoarea contractului de lucrări este de 6.477.044,76 lei fără TVA, termenul de execuție este de 10 luni, ofertantul câștigător fiind SC ROVIS LIDER SRL.

Pe viitor se dorește ca această clădire să găzduiască diverse expoziții și activități interactive.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5- Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1- Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Operațiunea – Impulsionarea dezvoltării prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, valoarea totală fiind de 9.597.016, 49 lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + fifteen =