Clădire veche de peste 120 de ani, reabilitată prin PNRR

0
444

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul de proiectare și realizare a lucrărilor pentru imobilul din strada Eroilor, nr.13 A.

Este vorba despre o clădire care aparține Consiliului Județean și care, alături de alte imobile, face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor, conform Listei Monumentelor Istorice din județul Galați.

“Cu ajutorul fondurilor europene, vom reda frumusețea de altădată a acestei clădiri, care amintește de perioada “vechiului Galați”.
Construită în urmă cu peste 120 de ani, clădirea are nevoie de consolidare și de renovare energetică, inclusiv în ceea ce privește partea de climatizare și de iluminat. În plus, pentru a reduce și mai mult costurile de întreținere, vor fi montate sisteme de management energetic, de automatizare și control, cu ajutorul cărora vom realiza o importantă economie de energie la nivelul tuturor echipamentelor tehnice ale clădirii. De asemenea, vor fi instalate și dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald și vor fi montate sisteme pentru producerea energiei din surse regenerabile. Nu este singura clădire a Consiliului Județean care va intra într-un amplu proces de modernizare, având deja finanțare asigurată și pentru clădirea din strada Eroilor, nr.16”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea acestui proiect este de 2.581.623 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.