CJ şi Primăria Galaţi vor să construiască peste 500 de apartamente ANL

0
1956

Consiliul Judeţean Galaţi se pregăteşte să încheie un protocol cu Agenţia Naţională a Locuinţei pentru construcţia a 40 de apartamente ANL destinate tinerilor care lucrează în sănătate. Blocurile ANL (două la număr, cu trei etaje, fiecare cu câte 20 de apartamente cu două camere şi câte o cameră) urmează să fie construite în spatele Spitalului Judeţean Galaţi “Sf. Apostol Andrei”. Pentru a demara lucrările, CJ Galaţi face primul pas propunând, joi, 27 iulie, spre aprobare, consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care terenul pe care urmează să se construiască blocurile ANL să fie trecut din administrarea Spitalului Judeţean în cea a CJ, iar de aici, în folosinţă gratuită, pe perioada construcţiei apartamentelor, ANL-ului.

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre o suprafaţă de 5.078 de mp, aflată până acum în administrarea Spitalului Judeţean Galaţi. Conform contractului pe care CJ Galaţi îl va încheia cu ANL, agenţia va primit în folosinţă gratuită terenul de peste 5.000 de mc pe care se vor construi blocurile ANL, costul utilităţilor  – apă, canalizare, energie electrică, telefonie – dar şi cel al amenajării căilor de acces şi spaţiilor verzi  urmând să fie suportat de la bugetul local al CJ Galaţi. Potrivit estimărilor, primele 20 de apartamente ANL vor fi date în folosinţă în 2020. Acestea ar fi primele blocuri ANL construite în municipiul Galaţi cu sprijinul CJ Galaţi.

Din 2004 şi până în prezent, pe terenul municipiului Galaţi au fost construite peste 800 de apartamente ANL (în cartierele Micro 13 B, Micro 17, Gara CFR şi Dimitrie Cantemir), toate printr-un parteneriat al ANL cu Primăria municipiului Galaţi.

Şi Primăria municipiului Galaţi intenţionează să construiască apartamente ANL, în acest sens încercând să preia în administrare, de la MApN, terenurile fostelor unităţi militare de pe G. Coşbuc nr. 249 (UM Cazarma 302) şi de pe str. Tecuci nr. 165 (UM Cazarma 1006). În acest sens, au fost redactate două proiecte de hotărâre de CL (programat să se întrunească săptămâna viitoare), în care se precizează intenţia de a se construi blocuri cu cinci etaje, în total circa peste 480 de apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.