CJ le cumpără centrale termice şi instituţiilor nesubordonate

0
1228

Nu mai puţin de 388.514 lei va cheltui Consiliul Judeţean Galaţi pentru instalarea de centrale termice pentru şapte clădiri pe care le are în proprietate, imobile folosite de diverse instituţii, unele aflate în administarea CJ, precum Direcţia pentru Protecţia Copilului, altele, din contră, independente, precum Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau Centrul Militar.

De pildă, pentru proiectul tehnic şi montarea de centrală termică la sediul Centrului Militar (Domnească nr. 92 – clădire ce aparţine CJ-ului, dar care a fost dată în administare Centrului Militar pe toată durata acestei instituţii), CJ Galaţi va plăti 133.507 lei (cu TVA), un cadou destul de generos pentru o instituţşie, care, totruşi, este finanţată de către MApN. Un alt cadou este cel în valoare de 217.544 de lei (cu TVA) pe care CJ Galaţi îl plăteşte pentru proiectul tehnic şi montarea altei centrale termice la sediul Protecţiei Civile, de pe strada Eroilor nr. 20, instituţie aflată în “curtea” Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, subvenţionat, în mod normal, de MAI.

Ambele alocări de fonduri, pentru cele două instituţii care, repetăm, nu se află în subordinea CJ-ului şi, ca atare, nu sunt finanţate (obligatoriu) de această instituţie, au fost aprobate în şedinţa CJ din 27.07, iar ieri, la aproape o lună după, CJ a aprobat darea în administare a imobilelor, din domeniul public al judeţului Galaţi, către Centrul Militar şi, respectiv, ISU.

Restul instituţiilor (de această dată aflate în subordinea CJ Galaţi, obligată prin lege să le finanţeze) care vor beneficia de centrale termice sunt: Muzeul de Artă Vizuală (pentru sediul administrativ din str. Eroilor nr. 6 – valoare centrală – 1466 lei, fără TVA), Muzeul de Istorie “Paul Păltănea“ (pentru Lapidarium-ul din str. Ianu Fotea nr.2 valoare centrală – 9.569 lei, fără TVA), Şcoala Gimnazială Specială “Emil Gârleanu” (str. Regiment 11 Siret nr. 7  valoare centrală – 12.922 lei, fără TVA) şi două speţii ale Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Pentru Protecţia Copilului Galaţi (str. Blaj nr. 11 valoare centrală – 11.299 lei, fără TVA şi str. Furnaliştilor nr. 7 – 2.207 lei, valoarea centralei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.