CJ Galați a preluat administarea Căminului de Bătrâni „Sf. Ilie”

0
1910

Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 728.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Cu fondurile alocate, Spitalul de Boli Infecțioase va putea fi dotat cu 10 lămpi germicide, un container frigorific, dar și cu aparatura auxiliară necesară folosirii aparatului de testare rapidă PCR Real Time, primit, săptămâna trecută, de unitatea medicală, de la Guvern. Achiziționarea aparaturii auxialiare – hotă biologică, vortex, centrifugă, extractor automat pentru acizi etc –  este necesară, în caz contrar, căci aparatul PCR Real Time a fost alocat, de la Guvern, fiind inutilizabil.

De asemenea, din suma totală alocată de la bugetul CJ Galați, 260.000 de lei sunt destinați asigurării plății cazării, la hoteluri, pentru personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie.

CJ Galați a alocat, astăzi, în aceeași ședință extarordinară și 150.000 de lei pentru funcționarea Căminului de Bătrâni “Sf. Ilie”, unde săptămâna trecută a fost confirmat focar de coronavirus.  Astăzi, numărul pacienților pozitivi COVID 19, internați la cămin, a ajuns la 72, iar numărul personalului din centru, infectat, a ajuns la 18. De asemenea, noaptea trecută, alți doi pacienți ai căminului au decedat, după ce primii doi s-au prăpădit în weekend-ul trecut. Potrivit anchetei epidemiologice,  virusul a fost adus în căminul de îngrijirea bătrânilor de către directoarea unității, care luase contact cu soțul ei,  întors din Turcia, pe 20 martie, după care bărbatul s-a îmbolnăvit de  COVID 19 și a decedat pe 3 aprilie. Și directoarea se află acum, internată, în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecțioase Galați. De altfel, în acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În lipsa reprezentanților legali ai centrului, Consiliul Județean Galați a preluat coordonarea unității, în baza unui ordin al secretarului de stat Raed Arafat. De asemenea, pentru asigurarea conducerii centrului de  îngrijire a bătrânilor din cămin, Consiliul Județean Galați a primit delegație din partea Ministerului Sănătății să stabilească personal de conducere a căminului, din partea Direcției Județene pentru Protecția Copilului și personal medical și infirmiere – detașați de la Spitalul Județean, Spitalul CFR și Maternitatea “Buna Vestire”.

În total, astăzi, la nivelul județului Galați sunt 714 persoane în carantină, 432 de persoane în izolare și 175 de persoane confirmate cu COVID 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.