CJ alocă aproape 1,2 milioane lei pentru combaterea pestei porcine africane

0
1423

Consilierii judeţeni gălăţeni au aprobat miercuri în şedinţă extraordinară alocarea unei sume de aproximativ 1,2 milioane lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean(CJ) Galaţi, în vederea acordării unor ajutoare unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Galaţi pentru combaterea pestei porcine africane.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, din cele aproximativ 1,2 milioane lei, cea mai mare sumă, 200.000 lei, a fost alocată comunei Suceveni unde a fost depistată şi confirmată existenţa pestei porcine africane atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţii. Banii vor fi viraţi Primăriei Suceveni care îi va folosi pentru procurarea substanţelor necesare dezinfectoarelor şi a echipamentelor aferente.

“Substanţele necesare pentru dezinfectoarele individuale şi echipamentele aferente vor fi asigurate de către Primăria Suceveni, iar fondurile aferente se vor asigura prin bugetul Consiliului Judeţean Galaţi din fondul de rezervă al acestuia”, a explicat Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi a declarat că alte 939.860 lei au fost alocate pentru alte 63 de localităţi din judeţ pentru ducerea la îndeplinire a Hotărârii nr. 30 din 05.08.2018 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi care precizează că la nivelul unităţilor administrativ teritoriale de pe raza judeţului Galaţi, prin grija consiliilor locale, se vor instala dezinfectoare individuale la toate gospodăriile populaţiei care deţin porci.

“Consiliul Judeţean Galaţi va asigura fondurile necesare pentru achiziţionarea dezinfectoarelor individuale în baza situaţiei transmisă de către DSVSA Galaţi privind numărul gospodăriilor deţinătoare de porci. În cazul în care situaţia se schimbă, CJ va aloca fonduri suplimentare atât cât este nevoie”, a spus Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.